Kehitysvammaliitto on luottanut VoiceLinkin asiantuntijuuteen IT-asioissa jo vuodesta 2020.

Kehitysvammaliitto on rekisteröity yhdistys, jonka tavoitteena on edistää kehitysvammaisten ja muiden erityistä tukea oppimisessa, ymmärtämisessä ja kommunikoinnissa tarvitsevien ihmisten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta yhteiskunnassa. Kehitysvammaliiton työ perustuu tutkittuun ja kokemukselliseen tietoon sekä kumppanuuteen. Kaikki toiminta perustuu YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskevaan sopimukseen.  

Kehitysvammaliiton ja VoiceLinkin yhteistyö alkoi sillä perinteisellä tavalla eli IT-alan toimijoiden kilpailuttamisesta. Pienestä projektista alkunsa saanut yhteistyö on sittemmin kasvanut tilanteeseen, jossa Kehitysvammaliitto on luopunut kokonaan omasta palvelin-infrastaan ja siirtänyt sen VoiceLinkin datakeskukseen. Kehitysvammaliiton IT-infra on toisin sanoen korvattu kapasiteettipalveluna toimitetulla infralla ja sitä ylläpidetään VoiceLinkin konesalista.  

”Tärkeintä on ollut asiakaslähtöisyys. Se mitä sovitaan, myös pitää. Ei ole tarvinnut lähteä vääntämään asioista”, kertoo Marko Peltomäki.  

Yhteistyö vapauttaa aikaa tärkeimmälle työlle

VoiceLinkin ja Kehitysvammaliiton yhteistyö lähti liikkeelle loppuvuodesta 2020, jolloin lisääntyneen etätyön myötä ilmeni tarve saada eri paikoissa sijaitsevat päätelaitteet fiksummin hallintaan. Tätä nykyä Kehitysvammaliiton IT-infraa sijaitsee VoiceLinkin konesalissa virtuaalipalvelimilla, jossa pidetään huolta siitä, että kaikki on kunnossa ja homma toimii. Ulkoistuksen yhteydessä laitteet liitettiin Intuneen, ja infraa lähdettiin rakentamaan sillä ajatuksella, että päätelaitteita pystytään hallitsemaan niiden sijainnista ja ajasta riippumatta. Asiakkaan omalle vastuulle ovat jääneet loppukäyttäjien IT-ongelmat. Konesalipalveluiden lisäksi Kehitysvammaliitolla on käytössään Microsoft pilvipalvelut kuten myös työasemien ja palvelimien varmuuskopiointi käyttäjien tilien ja datan suojaamiseksi. Kehitysvammaliitolla on VoiceLinkillä oma yhteyshenkilö, Sami Karhula, johon saa nopeasti yhteyden ongelmatilanteissa. 

Palvelin-infran osittainen ulkoistaminen on tuonut Kehitysvammaliitolle lisää vapaita käsiä ja enemmän aikaa keskittyä oman toimintansa kehittämiseen ja siihen kaikkein tärkeimpään työhön – vammaisten ihmisten oikeuksien edistämiseen.  

”Voin suositella VoiceLinkiä yhteistyökumppaniksi muillekin. Olemme saaneet hyvää asiakaspalvelua”, toteaa Marko Peltomäki vielä lopuksi.  

Lataa esite tästä!

Tutustu palveluihimme, joita tarjoamme kaikenkokoisille asiakkaille.