Microsoft Copilot – henkilökohtainen tekoälyassistenttisi

Nykyisen kiireisen työelämän keskellä moni meistä haaveilee henkilökohtaisesta avustajasta, joka muistaa kaikki tärkeät asiat, järjestää työtehtävät sujuvasti ja tehostaa päivittäistä työskentelyä. Mitäpä, jos kertoisimme, että tällainen avustaja on käytettävissäsi? Tutustu Microsoft 365 Copilotiin – tekoälyassistenttiisi, joka muuttaa tapaa, jolla teemme jatkossa töitä.

Aiemmin Copilot oli saatavilla vain yli 300 henkilön organisaatioille. Nyt Copilot for Microsoft 365 on saatavilla kaikenkokoisille yrityksille ilman käyttöoikeuksien minimimäärää. Lisäksi Copilot for Microsoft 365:n suomen kielen tuki on saapumassa vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

Käyttöoikeuksia voi ostaa 1–299 kpl, hintaan 28,10 € kuussa / käyttäjä. Copilotista on olemassa myös maksuton versio, joka tunnettiin aiemmin Bing Chattina. Tämä muistuttaa ominaisuuksiltaan enemmän ChatGPT:tä, eikä maksutonta versiota voi käyttää M365-sovellusten kanssa.

Näin Microsoft 365 Copilot toimii

Microsoft 365 Copilot on tekoälyavustaja, jonka ytimessä sykkii OpenAI:n kehittämä GPT-4-kielimalli. Tämä kielimalli ymmärtää ja tuottaa luonnollista kieltä älykkäästi, mikä mahdollistaa Copilotin saumattoman integroitumisen päivittäin käyttämiisi Microsoft 365 -sovelluksiin.

Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään M365-sovelluksiin rakennetusta chat-ikkunasta, vaan Copilot on ankkuroitu vahvasti yrityksen datamassaan. Tekoäly ottaa vastauksissaan huomioon tiedostot, joiden kanssa työskentelet ja kollegat, joiden kanssa niitä työstät. Copilot tarkistaa tiedon oikeellisuuden useaan otteeseen, jolloin virheet vastauksissa ovat epätodennäköisempiä ja ne sopivat paremmin kontekstiin.  

Integrointi Microsoft 365 –sovelluksiin

Ero ChatGPT:hen verrattuna piilee Copilotin syvemmässä integraatiossa Microsoft 365 -ekosysteemiin. Copilot toimii saumattomasti sovelluksissa kuten Word, Excel, PowerPoint, Outlook ja Teams, hyödyntäen samalla GPT-4:n kielimallia.

Tämä ero antaa Copilotille mahdollisuuden ymmärtää kontekstia paremmin ja tarjota tarkempaa ja henkilökohtaisempaa tukea. Se muistaa Teams-keskustelusi, sähköpostisi, kalenterimerkintäsi ja seuraa kaikkia kokouksiasi, tarjoten personoitua apua päivittäisissä tehtävissäsi. 

Seuraavaksi sukellamme syvemmälle Microsoft 365 Copilotin käyttöön ja miten se voi muuttaa tapaasi tehdä töitä. 

Microsoft Copilot Chat

Kuvittele hetki, että saisit kaikki tarvitsemasi tiedot vain kysymällä, ilman pitkiä etsintöjä tai tiedonhaun vaivaa. Tämä on mahdollista Microsoft 365 Copilotin myötä, erityisesti sen Business Chat -ominaisuuden ansiosta.

Microsoft 365 Business Chat toimii kuin henkilökohtainen avustajasi, vastaten kysymyksiisi ja auttaen löytämään tarvitsemasi tiedon nopeasti. Se ei ole pelkkä chatbot, vaan älykäs chat-työkalu, joka ymmärtää kontekstia ja tarjoaa personoitua apua.

Business Chat ei ole erillinen sovellus, vaan se on osa Microsoft 365 Copilotia, joka on integroitu päivittäin käyttämiisi Microsoft 365 -sovelluksiin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voit keskustella chatin kanssa suoraan Wordissa, Excelissä, PowerPointissa, Outlookissa ja Teamsissa – siellä missä sitä eniten tarvitset.

Business Chat on kehittynyt oppimaan organisaatiosi käytäntöjä ja tarjoamaan entistä tehokkaampaa tukea. Tekoäly voi esimerkiksi kirjoittaa työpäivän alkuun yhteenvedon tärkeimmistä sähköposteistasi tai luoda Powerpoint-esityksen Word-tiedoston pohjalta. 

Tietoturva edellä

Yksi merkittävä ero Copilotin ja muiden tekoälypalveluiden, kuten ChatGPT:n, välillä on tietoturva. Toisin kuin julkiset tekoälypalvelut, Copilotin kanssa datasi pysyy organisaation sisällä. Microsoft takaa, että mitään organisaatiosi tietoja ei käytetä Copilotin kielimallien kouluttamiseen. Tämä varmistaa, että voit hyödyntää älykkäitä toimintoja ilman, että luovuttaisit arkaluonteisia tietoja palveluntarjoajalle.

Tietoturvamielessä Copilotia käytettäessä ei tarvitse lähteä pois organisaatiosi M365-ympäristöstä. Se toimii sulautuen saumattomasti organisaatiosi työkaluihin ja tarjoaa samalla luotettavaa ja turvallista älykkyyttä päivittäiseen työhösi.

Seuraavaksi pureudumme tarkemmin siihen, miten Copilot voi tehostaa kokouksiasi älykkyydellään ja mitä tämä tarkoittaa organisaatiosi kannalta.

Copilotin hyödyntämien

Oletko joskus joutunut tilanteeseen, jossa kalenterissasi on kaksi päällekkäistä palaveria? Kun et pääse osallistumaan palaveriin, Copilot ehdottaa tallennuksen päälle laittamista ja sanelun käyttöä Teams-palaverissa.

Kun kokous on päättynyt ja tallennus valmis, Copilot ilmoittaa sinulle, että palaverin kertaus on valmis. Tämä tarkoittaa, että voit saada kattavan kuvan siitä, mitä kokouksessa tapahtui, vaikka et päässytkään osallistumaan siihen reaaliaikaisesti. Voit myös esittää Copilotille kysymyksiä kuten ”Anna tiivistelmä palaverista” tai ”Onko minulle annettu tehtäviä palaverissa?”, ja saat nopeita ja tarkkoja vastauksia.

Copilot ei ainoastaan auta seuraamaan menneitä kokouksia, vaan se on myös avuksi tulevien palavereiden valmistelussa. Voit pyytää Copilotilta avustusta luodessasi tulevan palaverin agendaa, ja se tarjoaa ehdotuksia sisällöstä ja rakenteesta. Näin voit nopeuttaa valmistelutyötäsi ja varmistaa, että tärkeät asiat tulevat käsitellyiksi.

Kokousten seuraaminen ei siis enää ole stressaavaa kalenterinhallintaa, vaan Copilotin avulla voit tehdä siitä sujuvaa ja älykästä. Se ei ainoastaan auta pitämään aikataulusi hallinnassa, vaan myös varmistaa, että olet aina ajan tasalla tapahtumista.

Seuraavaksi sukellamme vielä syvemmälle Copilotin mahdollisuuksiin ja siihen, miten se voi parantaa tuottavuuttasi päivittäisissä työtehtävissäsi.

Copilot ja Word

Kirjoittaessasi Microsoft Wordilla voit antaa Copilotin auttaa esimerkiksi ehdottamalla uusia käänteitä lauseisiin tai kehittämään muunnoksia tekstisisältöihin. Joskus tyhjän paperi kammottaa, ja tekstin aloittamien voi tuntua haastavalta, mutta Copilotin avulla luovuus pääsee valloilleen vaivattomammin. Copilotilta saat myös apua oikeinkirjoitukseen ja tekstin rakenteeseen.

Copilot ja Excel

Copilot tekee suurten datamäärien käsittelystä Excelissä jouhevaa ja tehokasta. Se voi ehdottaa kaavoja, luoda taulukoita ja tarjota ratkaisuja datan analysointiin. Copilot toimii kuin Excel-nörtti, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi nopeammin ja vaivattomammin.

Copilot ja Powerpoint

Powerpointissa voit pyytää Copilotia luomaan kalvot puolestasi tai antamaan ideoita visuaaliseen ilmeeseen. Copilotin avulla voit välttää loputonta diaesitysten muokkaamista ja käyttää aikasi sisällön luomiseen. Se on kuin luova kumppani, joka auttaa viemään esityksesi seuraavalle tasolle.

Yhteenveto

  1. Copilot perustuu OpenAI:n kehittämä GPT-4-kielimalliin. Tämä kielimalli ymmärtää ja tuottaa luonnollista kieltä älykkäästi, mikä mahdollistaa Copilotin saumattoman integroitumisen päivittäin käyttämiisi Microsoft 365 -sovelluksiin.
  2. Copilot on tammikuusta 2024 saatavilla myös pienille organisaatioille, ilman lisenssien minimimäärää.
  3. Toisin kuin esimerkiksi ChatGPT:ssä, Copilotin tietoja ei käytetä kielimallin kehittämiseen. Näin kaikki data pysyy organisaation sisällä. Copilotia käytettäessä ei tarvitse myöskään poistua organisaation M365-ympäristöstä.
  4. Copilot vapauttaa aikaa rutiinitehtävistä ja mahdollistaa tietotyöläisille keskittymisen strategiseen ajatteluun ja luovuutta vaativaan työhön.

Lataa esite tästä!

Tutustu palveluihimme, joita tarjoamme kaikenkokoisille asiakkaille.