Pilvipalvelut 2023 – miten liiketoimintani hyötyy pilvipalveluista?

Oletko miettinyt, miksi sinun kannattaisi siirtää yrityksesi IT-infra pilveen? Jos haluat ymmärtää, mitä hyötyä pilvipalveluista on liiketoiminnallesi tai miten pilvipalvelut eroavat niin sanotusta perinteisistä IT:stä, olet löytänyt oikean kirjoituksen.

Mitä ovat pilvipalvelut ja miten ne eroavat ns. perinteisestä IT-infrasta?

Perinteisessä IT-infrassa pystyt käyttämään työpaikkasi ohjelmistoja tai tiedostoja vain työpaikallasi tai yrityksesi verkon sisällä lokaalisti. Pilvipalvelut taas tarjotaan sinulle palveluina, joiden avulla pääset yrityksen ohjelmistoihin ja tietoihin käsiksi saumattomasti laitteesta ja paikasta riippumatta internetin välityksellä. Sen sijaan, että yritykset omistavat omat tietojenkäsittelyinfrastruktuurinsa tai tietokeskuksensa, yritykset voivat vuokrata tallennustilaa, tuottavuuspalveluita ja tiedostojenhallintatyökaluja pilvipalveluntarjoajalta.

Kerron seuraavaksi 6 asiaa, joista liiketoimintasi hyötyy pilvipalveluihin siirryttäessä.

1. Kustannustehokkuus

Pilvipalveluiden avulla yrityksesi ei tarvitse kuluttaa valtavia summia it-infraan ja sen ylläpitoon, sillä yrityksen ei tarvitse investoida laitteistoihin, apuohjelmiin tai suuren datakeskuksen rakentamiseen.

Et myöskään tarvitse suurta IT-osastoa käsittelemään pilvipalvelukeskuksesi toimintoja, koska voit nauttia palveluntarjoajasi henkilöstön asiantuntemuksesta. Pilvipalvelut vähentävät myös toimintakatkoksiin liittyviä kustannuksia, sillä toimintakatkoja on pilvijärjestelmissä harvoin.

2. Tietoturva

Yksi jokaisen yrityksen suurimmista huolenaiheista, riippumatta yrityksen koosta ja alasta, on tietoturva. Erityisesti GDPR:n myötä on tärkeää, että yritys noudattaa oikeita toimintaperiaatteita tietojen säilyttämiseksi. Tietosuojarikkomukset tai tietovuodot voivat tuhota yrityksen maineen ja tehdä suurta taloudellista vahinkoa liiketoiminnalle.

Pilvipalvelut tarjoavat monia suojausominaisuuksia, jotka takaavat arkaluontoisen tiedon turvallisen tallentamisen ja käsittelyn. Näitä ovat mm. Integroitu käyttäjäkokemus, Teköälyn hyödyntäminen suojauksessa ja kaksivaiheinen tunnistautuminen.

Microsoft on pärjännyt erinomaisesti kokonaisvaltaista tietoturvaa mitannenissa testeissä. Microsoft suojaa organisaatioita laajasti tuotteensa uusilla pilven kautta tarjottavilla tietoturvaominaisuuksilla, jotka suojaavat asiakkaita uhilta ja pitävät liiketoiminnan arkaluontoiset tiedot turvassa. Lue lisää Microsoftin pilvipalveluiden tietoturvasta.

3. Infran skaalautuvuus

Eri yrityksillä on erilaiset IT-tarpeet ja liiketoiminnan kehittyessä tulee IT-ympäristön pysyä kehityksen mukana. Pilvipalvelut muotoutuvat erikokoisten yritysten tarpeisiin, ja ne skaalautuvat nopeasti ja kustannustehokkaasti liiketoiminnan eri vaiheissa.

Pilvipohjaiset ratkaisut ovat ihanteellisia yrityksille, joiden IT-tarpeet kasvavat tai vaihtelevat. Jos yrityksesi vaatimukset muuttuvat, voit nopeasti lisätä pilvikapasiteettiasi tarvitsematta investoida fyysiseen infrastruktuuriin. Tämä ketteryyden taso voi antaa pilvipalveluita käyttäville yrityksille todellisen edun kilpailijoihin nähden.

Nopea skaalautuvuus on todennäköisesti pilvipalveluiden suurin etu.

4. Liikkuvuus

Tutkimusten mukaan jopa 70% yritysten työntekijöistä tekee etätöitä. Pilvipalvelut mahdollistavat työn paikasta, ajasta ja laitteesta riippumatta.

Pystyt työskentelemään tiimisi kanssa niin mobiilissa kuin tietokoneella. Microsoftin tuottavuustyökalut varmistavat tiedon sujuvan jakamisen ja työstämisen tiimisi kesken, sillä tieto päivittyy reaaliaikaisesti ja tallentuu automaattisesti.

5. Uusien palveluiden käyttöönotto

Yksi pilvipalveluiden hyödyistä on uusien palveluiden nopea käyttöönotto. Microsoft tarjoaa pilvipalveluille portaalin, josta löytyy eri tarkoituksiin soveltuvia tuottavuustyökaluja, joita voit ottaa nopeasti yrityksesi käyttöön työn tehostamiseksi. Koko yrityksen laajuisessa käyttöönotossa auttaa osaava IT-kumppani.

Erityisesti nopeasti kehittyvillä aloilla, voivat pilvipalvelut luoda kilpailuetua liiketoiminnalle – sen sijaan, että yrityksen täytyy rakentaa uusi palvelu alusta asti, voi yritys ottaa uusia palveluita käyttöönsä hyvinkin nopealla aikataululla – parhaassa tapauksessa muutamassa minuutissa.

Microsoftin tarjoamia työkaluja ovat mm. Teams, Sharepoint, Planner, OneNote ja paljon muita.

Microsoftin pilvipalvelun tuottavuustyökalut kuvattuna, muun muassa Bookings, Excel, Delve, Forms, OneNote

6. Varmuuskopiointi ja tietojen palauttaminen

Tietojen häviäminen on toinen yritysten yleinen huolenaihe. Tietojen tallentaminen pilveen varmistaa, että tiedot ovat aina saatavilla, vaikka laitteesi, kuten läppärisi, olisi vaurioitunut. Pilvipalvelut tarjoavat nopean tietojen palautumisen kaikenlaisille hätätilanteille laitteen varkaudesta vaurioitumiseen.

Haluatko tietää lisää? Varaa ilmainen tarvekartoitus täältä, niin keskustellaan yhdessä tarpeistanne.

Yhteenveto: pilvipalvelut luovat liiketoiminnalle kustannussäästöjä ja kilpailuetua

Yhä useammat yritykset ovat siirtyneet pilveen perinteisestä IT-infrasta, eikä ihme. Yritykset tunnistavat pilvipalveluiden hyödyt ja näkevät, miten ne vaikuttavat liiketoiminnan kannattavuuteen.

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten pilvi voidaan tehokkaasti ottaa käyttöön yrityksessäsi, ota meihin yhteyttä. Autamme sinua selvittämään tarpeesi ja viemään IT-infrasi turvallisesti pilveen.

Trustmary Reviews

Marko Nousiainen

Marko Nousiainen

(09) 41 500 510
marko.nousiainen@voicelink.fi

Lataa esite tästä!

Tutustu palveluihimme, joita tarjoamme kaikenkokoisille asiakkaille.