Valitse oikea Microsoft 365 -lisenssi: Opas Yrityksille

Digitalisaation vauhti on kasvanut, ja yritysten on entistä tärkeämpää valita oikeat työkalut liiketoimintansa sekä liiketoimintaympäristönsä alati muuttuviin tarpeisiin. Microsoft 365 tarjoaa kattavan valikoiman tuotteita, mutta miten niistä valitaan oikea lisenssi yritykselle? Tässä artikkelissa vertailemme eri Microsoft 365 -lisenssejä ja niiden ominaisuuksia, auttaaksemme sinua tekemään informoituja päätöksiä yrityksesi IT-ratkaisujen parissa.

Mikä on Microsoft 365 eli M365?

Microsoft 365 on Microsoftin tarjoama Saas-pohjainen toimistotyön lisenssipaketti, johon kuuluvat tutut O365 –ohjelmat, kuten Outlook, Excel, Word & Powerpoint. Kokonaisvaltaisena ratkaisuna M365 kattaa myös Windowsin pilvilisenssit, tietoturvan, keskitetyn hallinnan sekä tulostuksen lisenssit vastaten kaikkiin yrityksen perustarpeisiin.

M365:n kustannusrakenne koostuu kuukausihinnoittelusta, joka pohjautuu valittuun palvelupakettiin ja sen ominaisuuksiin. Lisenssien hankinta puolestaan tapahtuu kumppanin, tukkurin tai suoraan Microsoftin kautta. M365 lisenssit ovat käyttäjäkohtaisia, joten jokaisella työntekijällä kuuluis olla käytössään oma henkilökohtainen lisenssinsä. Yhteiset sähköpostilaatikot /-tilit eivät puolestaan tarvitse omaa lisenssiään, sillä loppukäyttäjät pystyvät hyödyntämään niitä omien lisensoitujen tunnuksiensa avulla. Riittää siis, että lisensoidun käyttäjän lisää vain jaettuun sähköpostilaatikkoon.

Mitä yleisesti käytettyjä palvelupaketteja on?

Lisenssien tarpeet vaihtelevat tapauskohtaisesti, joten lisenssejä valitessa on hyvä huomioida, mitä tarpeita yrityksellä on ja mitkä lisenssit sopivat siihen tarpeeseen.

1. Microsoft 365 Business Basic

· Sähköposti ja Kalenteri: Perusominaisuudet sähköpostin ja kalenterin hallintaan.

· OneDrive: 1 TB tallennustilaa tiedostoillesi.

· Teams: HD-verkkokokoukset ja pikaviestit. · Sähköpostin jakaminen: Verkkosähköpostin jakaminen organisaatiossa.

Sopii erityisesti: Pienet yritykset, jotka tarvitsevat M365-paketin perustoiminnallisuudet.

2. Microsoft 365 Business Standard

· Kaikki Basicin ominaisuudet: Sähköposti (Outlook), kalenteri, OneDrive ja Teams.

· Office-sovellukset: Työpöytäversiot Wordistä, Excelistä, PowerPointista ja Outlookista. · Työkalut mukautettujen tiedostojen ja ammattimaisten ulkoasujen luomiseen.

Sopii erityisesti: Pienet ja keskisuuret yritykset, jotka tarvitsevat lisätoiminnallisuuksia ja työpöytäversiot Office-sovelluksista.

3. Microsoft 365 Business Premium

· Kaikki Standardin ominaisuudet: Sähköposti, kalenteri, OneDrive, Teams ja Office-sovellukset.

· Advanced Threat Protection: Lisäturvaa liitetiedostoille ja linkeille.

· Defender: Päätelaitesuojaus viruksien torjuntaan.

· Riskienhallinta: Tunnista ja torju uhkia proaktiivisesti.

· Intune-laitehallinta: Yhden oven väylä yrityksen päätelaitteiden ja niihin asennettujen sovellusten hallintaan sekä valvontaan.

Sopii erityisesti: Yritykset, jotka tarvitsevat lisäturvaa ja riskienhallintaa liiketoimintaansa ja haluavat hyödyntää M365 –paketin sovelluksia arjessaan.

Microsoft 365 -lisenssi ja VoiceLinkin IT-palvelut: Kokonaisvaltainen ratkaisu

VoiceLink tarjoaa räätälöityjä IT-palveluita, jotka täydentävät Microsoft 365 -lisenssejä. Kun valitset lisenssin ja yhdistät sen VoiceLinkin palveluihin, saat kokonaisvaltaisen IT-ratkaisun yrityksellesi.

· IT-tuki: VoiceLink varmistaa, että tukea on aina saatavilla ja saat vastauksen kysymyksiisi.

· Turvallisuus: Voimme vahvistaa Microsoft 365 -lisenssiesi turvallisuutta lisäämällä VoiceLinkin kehittyneitä turvallisuusratkaisuja lisenssin päälle varmistaen riittävän tietoturvan tason yrityksellesi.

· Pilvipalveluiden Hallinta: VoiceLink auttaa hallitsemaan pilvipalveluitasi tehokkaasti sekä turvallisesti.

Yhteenvetona: Tehokas Liiketoiminnan Työkaluvalikoima

Microsoft 365 tarjoaa monipuoliset työkalut, ja sen lisenssivaihtoehdot kattavat erilaiset tarpeet. Valinta oikeasta Microsoft 365 -lisenssistä riippuu liiketoimintasi tarpeista. VoiceLinkin kanssa yhteistyössä voimme kuitenkin varmistaa, että valitset juuri sinun tarpeitasi vastaavan lisenssin ja saat samalla parhaan mahdollisen IT-tuen sekä -huolenpidon. IT-palvelumme täydentävät Microsoft 365 -lisenssien tarjoamia ominaisuuksia tarjoten laajemman tuen, turvallisuuden ja liiketoiminnan kehityksen. Näin varmistat, että liiketoimintasi pysyy kilpailukykyisenä ja turvallisena alati muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kun olet valmis tekemään valinnan, tutustu tarkemmin Microsoft 365 -lisenssivaihtoehtoihin osoitteessa Microsoft 365 Business ja ota yhteyttä VoiceLinkiin saadaksesi lisätietoja siitä, miten voimme täydentää valintaasi parhailla mahdollisilla IT-ratkaisuilla.

Lataa esite tästä!

Tutustu palveluihimme, joita tarjoamme kaikenkokoisille asiakkaille.