Varoitus: Tietomurtoaalto leviää organisaatiosta toiseen

Me VoiceLinkillä haluamme kiinnittää huomionne kyberturvallisuuteen liittyvään ajankohtaiseen haasteeseen. Kyberturvallisuuskeskus on julkaissut huolestuttavia tietoja kasvavasta tietomurtoaallosta, joka leviää organisaatiosta toiseen. Tästä syystä on ensiarvoisen tärkeää, että olette tietoisia tästä uhasta ja toteutatte tarvittavat toimenpiteet suojellaksenne organisaationne tietoturvaa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus korostaa erityisesti tietojenkalastelun merkitystä tässä yhteydessä. Tietomurtojen alkulähde usein juontaa juurensa käyttäjien harhauttamiseen tietojenkalastelun keinoin. Tästä syystä suosittelemme kaikille organisaatioillemme seuraavia toimenpiteitä:

  1. Käyttäjien koulutus: Järjestäkää säännöllisiä koulutuksia henkilöstölle tietojenkalastelun tunnistamiseksi ja välttämiseksi.
  2. Tietoturvapolitiikan päivitys: Tarkistakaa ja päivittäkää organisaationne tietoturvapolitiikka, erityisesti liittyen sähköpostien ja verkkosivujen turvalliseen käyttöön.
  3. Teknologiset suojatoimet: Käyttäkää tehokkaita tietoturvaratkaisuja, kuten haittaohjelmien torjuntaa ja sähköpostisuodattimia, suojellaksenne organisaationne tietoja.
  4. Hälytysjärjestelmät: Kehittäkää ja ylläpitäkää tehokasta hälytysjärjestelmää, joka mahdollistaa nopean reagoinnin epäilyttäviin tapahtumiin.
  5. Säännölliset tarkastukset: Suorittakaa säännöllisiä tietoturvatestauksia ja tarkastuksia organisaationne järjestelmien haavoittuvuuksien havaitsemiseksi.

On tärkeää, että otatte nämä toimenpiteet vakavasti ja toimitte nopeasti suojellaksenne organisaationne arkaluontoisia tietoja ja säilyttääksenne asiakkaidenne luottamuksen.

Mikäli et tiedä, miten edetä tai haluat varmistua, että organisaatiossanne tietoturva on hyvällä tasolla, ota meihin yhteyttä. Autamme sinua kartoittamaan tämän hetkisen tilanteen yrityksessäsi ja korjaamaan mahdolliset puutteet. 


Lisätietoja tästä uhasta ja kyberturvallisuudesta yleisesti voitte löytää Kansallisen Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta.

Yhdessä voimme varmistaa, että organisaationne pysyy turvassa ja vahvana kyberuhkien edessä.


Ystävällisin terveisin,
VoiceLinkin asiantuntijat

Lataa esite tästä!

Tutustu palveluihimme, joita tarjoamme kaikenkokoisille asiakkaille.