Yrityksen IT-laitteiden hankinta: leasing vai palvelu?

Yrityksen IT-infrastruktuurin ylläpitäminen ja päivittäminen ovat tärkeitä osia liiketoiminnan sujuvuuden takaamisessa. Yksi keskeinen päätös IT-laitteiden hankinnassa on ostaako laitteet, hankkiiko ne palveluna yritykselle vai leasing-vaihtoehtoa hyödyntäen. Tässä artikkelissa tarkastelemme eroja ja etuja näiden kahden eri vaihtoehdon välillä, keskittyen erityisesti leasing-laitteiden hankintaan vs. yhtenä palveluna ostamiseen. 

IT-laitteiden hankinta palveluna

Monet yritykset harkitsevat tänä päivänä IT-laitteiden hankkimista palveluna niiden ostamisen tai vuokraamisen sijasta, koska tämä malli tarjoaa useita etuja yritykselle kuten: 

a. Kustannustehokkuutta:

Palveluna hankittaessa yritys maksaa vain IT-laitteiden käytöstä, ei niiden omistamisesta tai hankinnasta. Voit siis hankkia yrityksellesi esim. laitteet työntekijöiden määrän mukaan määräaikaisella sopimuksella (riippuen palveluntarjoajasta) ja suhteuttaa laitteiden määrää aina tarpeen mukaan sen sijaan, että ostetut koneet lojuisivat varastossa sekä taseessa yrityksen laitetarpeen muuttuessa. Näin ollen IT-laitteiden hankinta palveluna sopii erityisesti yrityksille, joiden tarpeet vaihtelevat vuosi-/kvartaalitasolla. 

b. Joustavuutta:

Palveluna hankittaessa yritys voi päivittää laitteet helposti ja nopeasti tarpeensa mukaan, eikä sen tarvitse huolehtia päivityksistä aiheutuvista ongelmia, koska tuki on aina saatavilla. Tämä takaa sen, että liiketoiminta pysyy kilpailukykyisenä teknologian nopeassa muutoksessa ja työntekijöiden aikaa ei kulu turhaan päivityksiin liittyvien ongelmien selvittämiseen. 

c. Huolenpitoa ja tukea:

Palveluna hankittaessa laitteet tulevat usein mukanaan kattavan huolenpidon ja teknisen tuen, riippuen palveluntarjoajan tarjoamasta ratkaisusta. Kuten aikaisemmin mainittiin, tämä vapauttaa yrityksen henkilöstön huolehtimaan ydintehtävistä ja minimoi hukkaan menevää aikaa. Useimmiten kattava huolenpito pitää sisällään säännölliset tarkastukset sekä monitoroinnin ja kattava tekninen tuki puolestaan viittaa helppoon väylään saada osaava asiantuntija kiinni joko puhelimitse tai chatin välityksellä. 

Leasing-vaihtoehto

Toinen suosittu vaihtoehto yrityksen IT-laitteiden hankinnalle on leasing, jossa yritys vuokraa laitteet tietyn ajanjakson ajaksi, yleensä kk-pohjaisella laskutuksella. Laitteiden leasing-ratkaisu tarjoaa yritykselle esimerkiksi seuraavia etuja: 

a. Taloudellinen joustavuus:

Tietokone-leasing tarjoaa yritykselle mahdollisuuden säilyttää pääomaa yrityksen hallussa ja jakaa kustannuksia pidemmälle aikavälille. Tämä voi olla erityisen houkuttelevaa pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka eivät halua sitoa pääomaa laitehankintaan tai haluavat jakaa kustannuksia pidemmälle aikavälille. 

b. Verotukselliset edut:

Leasing-kustannukset voidaan usein vähentää verotuksessa eli ne ovat verovähennyskelpoisia, mikä voi tuoda merkittäviä säästöjä yritykselle ja auttaa kustannusten ennakoinnissa. 

c. Päivittämisen helppous:

Laitteiden leasing-ratkaisu mahdollistaa laitteiden päivittämisen suhteellisen helposti sopimuskauden päättyessä. Tämä varmistaa, että yritys käyttää aina uusinta teknologiaa. 

Lisää tietoa IT-laitteiden Leasingista löydät esim.  Verkkokaupan sivuilta tai Telian blogista sivuilta.

VoiceLinkin IT-laitteet palveluna

Voicelink tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hankkia IT-laitteita palveluna. Tämä sisältää fyysisten laitteiden lisäksi myös asennuksen, ylläpidon ja teknisen tuen. Kuten aikaisemmin mainittiin, IT-laitteiden hankkiminen palveluna on houkutteleva vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat ulkoistaa IT-infrastruktuurinsa hallinnan ja keskittyä liiketoimintansa kehittämiseen. Laitepalvelu on edullinen ja vaivaton vaihtoehto laitteiden ostamisen sijasta. Näin vältyt yllättäviltä lisäkuluilta ja maksat vain yhden kiinteän hinnan kk-tasolla. Nämä laitteet eivät myöskään kuormita yrityksesi tasetta, eikä sinun tarvitse sopimuksen irtisanomisen yhteydessä huolehtia laitteiden kierrätyksestä. 

Yhteenveto – Valinta riippuu tarpeesta

Valittaessa ratkaisua yrityksen IT-laitteiden hankinnalle on molemmilla vaihtoehdoilla puolensa. Palveluna ostaminen tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta, kun taas leasing mahdollistaa taloudellisen joustavuuden ja verotukselliset edut. VoiceLinkin tarjoama kokonaisvaltainen palvelu voi olla erityisen houkutteleva vaihtoehto niille yrityksille, jotka haluavat ulkoistaa koko IT-hallintonsa osaavan tahon käsiin. 

Lopullinen päätös riippuu yrityksen tarpeista, taloudellisista resursseista ja tulevaisuuden suunnitelmista. On suositeltavaa arvioida huolellisesti kunkin vaihtoehdon edut ja haitat sekä neuvotella palveluntarjoajan kanssa saadakseen räätälöityä tukea omiin tarpeisiinsa. 

Lataa esite tästä!

Tutustu palveluihimme, joita tarjoamme kaikenkokoisille asiakkaille.