Hakonen Solutions Oy

Hakosen koko IT-järjestelmän ylläpito on ulkoistettu VoiceLinkille, joka vakuutti kehitysjohtaja Steniuksen vahvalla ammatillisella osaamisella, hyvällä asiakaslähtöisellä palveluasenteella sekä joustavalla palveluvalikoimalla.

Hakonen Solutions Oy on jo viidennessä sukupolvessa toimiva suomalainen, palveleva logistiikka-alan perheyritys, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1918. Hakonen tarjoaa mm. muutto- ja tavarakuljetuksia, erilaisia asennuspalveluita, kiinteistöille varaus- ja kulunvalvontajärjestelmiä sekä kodinkoneiden ja pesulalaitteiden hankinta-, huolto- ja ylläpitoratkaisuja.

Hakosella on 275 työntekijää, joilla on käytössään vajaat 50 työasemaa ja kannettavaa. Noin 90 % henkilöstöstä tekee liikkuvaa työtä. Hakosen osittain itse kehittämän toiminnanohjausjärjestelmän avulla ohjataan koko liiketoimintaa: tilauksia, aikatauluja, kuljetusreittejä, raportointia sekä erilaisia tukitoimintoja, kuten taloushallintoa ja laskutusta.

IT-ratkaisu räätälöidään asiakkaan mukaan

VoiceLinkin ja Hakosen yhteistyö alkoi vuonna 2012. Johannes Stenius kertoo, että he hakivat tuolloin kilpailutuksen kautta uudentyyppistä, ketterää ICT-kumppania tukemaan strategisia tavoitteitaan. VoiceLink vakuutti Steniuksen vahvalla ammatillisella osaamisella, hyvällä asiakaslähtöisellä palveluasenteella sekä joustavalla palveluvalikoimalla. Hakosen tarvitsema palvelukokonaisuus räätälöitiin nimenomaan asiakkaan tarpeista ja lähtökohdista.

Hakosen koko IT-järjestelmän ylläpito on ulkoistettu VoiceLinkille. Voicelinkin konesaliin on sijoitettu viisi palvelinta – osa palvelimista on virtualisoitu. Lisäksi ylläpidetään työasemia, palomuuria, sisäverkkoa, tietoturvaa sekä nimipalveluita. Järjestelmän toimintavarmuus on erityisen tärkeää, sillä liiketoimintaa ohjaavan toiminnanohjausjärjestelmän data sijaitsee palvelimilla. Liikkuvat työntekijät ovat päivän aikana jatkuvasti etäyhteydessä palvelimiin. Vikatilanteissa tiedot pystytään palauttamaan varmistusratkaisun ansiosta nopeasti viimeisten 60 päivän ajalta. Yhteydet ovat suojattuja VPN-yhteyksiä.

Hakosella oli aikaisemmin käytössä Microsoftin Office-paketit. Kun tuli tarve uusia postipalvelin, päädyttiin ottamaan käyttöön kustannustehokkaat Office 365 -lisenssit. Officesta hyödynnetään lähinnä perussovelluksia, mutta myös Sharepointin työryhmätyökalu on ollut silloin tällöin käytössä.

”VoiceLinkin asiantuntijat osaavat kuunnella asiakasta”

Kehitysjohtaja Johannes Stenius: ”VoiceLinkin asiantuntijat osaavat kuunnella meitä ja rakentaa asiakaslähtöisiä ratkaisuja. Yhteistyö sujuu hyvin. Olemme hyödyntäneet kumppanimme asiantuntemusta myös muissa projekteissa, kuten puhelinjärjestelmän uudistamisessa ja toiminnanohjausjärjestelmän kehitystyössä. Itse arvostan erityisesti asiakaslähtöistä, ketterää ja joustavaa palveluasennetta ammattiosaamisen lisäksi.”

Lataa esite tästä!

Tutustu palveluihimme, joita tarjoamme kaikenkokoisille asiakkaille.