VoiceLinkille tunnustusta 5000 käyttäjän tietoturvaympäristöstä

VoiceLinkin Marko Nousiainen on nimitetty toukokuun WatchGuardianiksi. Kuukauden tietoturvaajan titteli on tunnustus omistautumisesta suomalaisten yritysten tiedonturvaamiseen. VoiceLink toteutti Helsingin aikuisopistolle 5000 käyttäjän tietoturvaympäristön, joka turvaa käyttäjiä niin opiston molemmissa toimipisteissä kuin etänä. 

Mitä tietoturvaympäristön toteutuksessa otettiin huomioon?

Räätälöity tietoturvasuunnitelma ja sen käyttöönotto

Asiakkaalle tehtiin räätälöity tietoturvasuunnitelma, jossa huomioitiin mm. GDPR:n toteutuminen tietoturvan osalta. Tietoturvasuunnitelmaa laadittaessa keskusteltiin yhdessä asiakkaan kanssa siitä, mitä palveluita on suositeltavaa ottaa käyttöön ja mitkä ovat tarpeellisia heidän liiketoimintansa kannalta. Suunnitelman jälkeen tietoturvaympäristö toteutettiin asiakkaalle avaimet käteen ratkaisuna. 

Vikasietoinen ympäristö eli kahdennetut tietoturvalaitteet

Kahdennetuilla tietoturvalaitteilla varmistetaan se, ettei ympäristö kaadu, vaikka laite vikaantuisi. Esimerkiksi jos yhden toimipisteen palomuuri rikkoutuu, niin toinen laite ottaa roolin ja suojaa ympäristöä. Tämän avulla varmistetaan käyttäjien turvallisuus jatkuvasti tilanteesta riippumatta 

Laaja etäopetuksen määrä

Ratkaisussa on huomioitu poikkeuksellisen laaja etäopetuksen määrä. Opetuksen tulee toimia tietoturvallisesti silloin, kun opettajat tai oppilaat ovat etänä. Niin sanotussa Korona- ratkaisussa on huomioitu tietoturvan osalta myös tuhannet etäkäyttäjät. Ratkaisun avulla varmistetaan, ettei etätyöskentely aiheuta aukkoja tietoturvaan ja että ympäristö on toiminnassa ajasta tai pai riippumatta. 

Valvonta ja ylläpito

Ylläpidolla valvotaan ympäristöön kohdistuvia tietoturvauhkia ja pidetään huoli siitä, että ympäristö on aina ajan tasalla ja etteivät verkkovarkaat pääse käsiksi asiakkaan tietoihin. Asiakkaan ympäristö on kokonaisuudessaan VoiceLinkin valvonnassa ja ylläpidossa 24/7/365.  

Lisäksi VoiceLink huolehtii siitä, että verkkoyhteydet toimivat

Verkkojen optimaalinen toiminta on erittäin tärkeää asiakkaan liiketoiminnan kannalta. Toimipisteiden verkkoyhteyksien pitää pelittää ongelmitta, sillä muuten opetus katkeaa. Ratkaisussa on huomioitu tietoturvan lisäksi erittäin nopeat tietoliikenneyhteydet.  

”Asiakkaan ympäristössä on päivittäin jopa 5000 käyttäjää, minkä vuoksi tietoturvan pitää olla hyvin suunniteltu ja toteutettu. Lähtökohta oli alusta asti, että ympäristön täytyy olla vikasietoinen. Aloitettiin suunnittelu suoraan kahdennetusta ympäristöstä sekä huomioitiin tuhansien etäkäyttäjien tietoturva. Toteutus tehtiin asiakkaalle räätälöidyn tietosuojasuunnitelman pohjalta, minkä avulla varmistetaan, että tietoturva edesauttaa asiakkaan liiketoimintaa ja käyttäjien päivittäistä toimintaa ympäristössä.”

Marko Nousiainen, Kuukauden tietoturvaaja

Lataa esite tästä!

Tutustu palveluihimme, joita tarjoamme kaikenkokoisille asiakkaille.